Vaječná pomazánka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka se slaninou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7247 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Cibule |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 262,3mg |
Draslík | 151,7mg |
Vláknina | 458,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme vejce natvrdo, po zchladnutí oloupeme a umeleme s cibulí a slaninou na masovém strojku. Ochutíme solí, pepřem a promícháme. |
2 | Podáváme namazané na tmavém chlebu a posypeme nasekanou petrželkou. |