Vaječný svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný svítek
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7248 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
4 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 54,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný svítek postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme máslo se žloutky, přidáme tuhý sníh z bílků, 4 špetky soli a vše lehce promícháme. Pak přidáme prosátou mouku. |
2 | Vymažeme si zapékací mísu tukem, vysypeme strouhankou a těsto vlijeme. Pečeme v horké troubě dozlatova. |
3 | Po upečení necháme svítek zchladnout, vyklopíme a nakrájíme jej na malé kostičky. |
4 | Svítek přidáváme do hovězího vývaru či jiných polévek. |