Houskové noky nebo knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houskové noky nebo knedlíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7249 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
2 špetka | Muškátový oříšek |
3 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Slanina vepřová |
5 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
50 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 814,6mg |
---|---|
Cholesterol | 170,5mg |
Draslík | 52,2mg |
Vláknina | 303,6mg |
Vitamín A | 181,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houskové noky nebo knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Do vyšlehaného másla zašleháme vejce a žloutek. Nebo můžeme máslo nahradit slaninou, kterou nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a zašleháme do ní vejce a žloutek. |
2 | Přisypeme na malé kostičky nakrájenou žemli, nasekanou petrželku, sůl, muškátový květ, pepř a vše důkladně promícháme. Směs můžeme ztužit bílou strouhankou. |
3 | Vykrajujeme lžičkou noky nebo můžeme rukou tvořit kulaté knedlíčky. |
4 | Vaříme je v lehce osolené vodě či přímo v polévce. Pokud je vaříme pouze ve vodě, tak je po uvaření scedíme a propláchneme. |