Jednoduchý recept

Houskové noky nebo knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7249
Kategorie: Přílohy

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
2 špetka Muškátový oříšek
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Slanina vepřová
5 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
50 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
3% Sacharidy 10 g
19% Tuky 14 g
20% Sodík 397 mg
10% Bílkoviny 6 g

Houskové noky nebo knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Do vyšlehaného másla zašleháme vejce a žloutek. Nebo můžeme máslo nahradit slaninou, kterou nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a zašleháme do ní vejce a žloutek.

2

Přisypeme na malé kostičky nakrájenou žemli, nasekanou petrželku, sůl, muškátový květ, pepř a vše důkladně promícháme. Směs můžeme ztužit bílou strouhankou.

3

Vykrajujeme lžičkou noky nebo můžeme rukou tvořit kulaté knedlíčky.

4

Vaříme je v lehce osolené vodě či přímo v polévce. Pokud je vaříme pouze ve vodě, tak je po uvaření scedíme a propláchneme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept