Recept

Studený krupicový pudink s jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 725

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 g Jahody zahradní
20 g Kakao - prášek
80 g Krupice dětská
500 ml Mléko polotučné
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
14% Sacharidy 52 g
8% Tuky 6 g
5% Sodík 101 mg
20% Bílkoviny 11 g

Studený krupicový pudink s jahodami postup přípravy receptu:

1

Krupici necháme trochu nabobtnat v troše mléka.

2

Do oslazeného a špetkou osoleného mléka vmícháváme nabobtnalou krupici.

3

Zahříváme na mírném ohni a musíme stále míchat, aby se nám netvořily žmolky. Jakmile nám kaše zhoustne, rychle vmícháme kakao, žloutky a nakonec sníh z bílků.

4

Dáme do vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout.

5

Studený pudink vyklopíme na talířky a zdobíme čerstvým ovocem nebo kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept