Vaječná pomazánka s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka s mrkví
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7252 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2,5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Křen |
200 g | Mrkev kořen |
5 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 327,8mg |
Draslík | 119,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Křen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Osolíme, přidáme hořčici, očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, vmícháme jogurt, dochutíme solí a promícháme. |
3 | Pomazánkou potřeme plátky bílé veky a podáváme. |