Žloutkové penízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkové penízky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7253 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 75,9mg |
Draslík | 6,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkové penízky postup přípravy receptu:
1 | Utřeme do husté pěny žloutky, cukr a vanilkový cukr. |
2 | Vymastíme tukem plech na pečení a lžičkou tvoříme z těsta malé penízky, které rovnou klademe na plech. |
3 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě. |
4 | Hotové cukroví ozdobíme čokoládovou polevou. |