Bílkový chlebíček tmavý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkový chlebíček tmavý
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7254 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
1 špetka | Amonium |
180 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Poleva čokoládová |
100 g | Solamyl |
1 polévková lžíce | Tuk |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 11,2mg |
Draslík | 145,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Poleva čokoládová, Tuk, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílkový chlebíček tmavý postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme z bílků tuhý sníh, zašleháme do něj cukr, prosáté kakao s bramborovou moučkou a amoniem, přiléváme postupně rozehřáté máslo (zchladlé). |
2 | Vymažeme tukem chlebíčkovou formu, vysypeme moukou a nalijeme těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
3 | Po vychladnutí chlebíček poléváme kakaovou polevou. Můžeme jej uprostřed rozříznout a potřít zavařeninou. |