Vejce plněná tvarohovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná tvarohovou pěnou
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7256 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kečup |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
5 špetka | Sůl |
8 polévková lžíce | Tvaroh jemný |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 686,2mg |
Draslík | 212,8mg |
Vláknina | 180,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná tvarohovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme, rozkrojíme podélně a vyndáme žloutky. |
2 | Utřeme v misce máslo a žloutky, přimícháváme tvaroh, kečup, hořčici a dochutíme solí. |
3 | Směsí naplníme půlky z bílků a ozdobíme petrželkou. |