Fenyklový salát s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s pomeranči
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7258 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
400 g | Fenykl sladký - hlíza |
350 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
6 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Fenykl omyjeme, rozčtvrtíme a odstraníme tvrdý stonek. Bulvu nakrájíme na tenké plátky, pomeranče oloupeme a podélně nakrájíme na kolečka, jahody nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme v míse. |
2 | Pomerančovou a citronovou šťávu, zelený pepř, olivový olej, sůl, pepř a špetku cukru smícháme na zálivku. Přelijeme jí salát, zamícháme, necháme asi 10 minut uležet a podáváme s čerstvým pečivem. |