Fazolky s česnekem (studené) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s česnekem (studené)
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7265 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 kg | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 274,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s česnekem (studené) postup přípravy receptu:
1 | Fazolky zbavené vláken uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka. Potom je nakrájíme šikmo na proužky. |
2 | Připravíme marinádu z oleje, octa, usekaného česneku, petrželky a soli. Vložíme do ní fazolky a necháme asi 1 hodinu uležet. |