Recept

Kořeněné mexické vepřové kotlety s ananasovou salsou s limetkou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7267

Ingredience

1 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 913kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 11 g
6% Sodík 115 mg
38% Bílkoviny 22 g

Kořeněné mexické vepřové kotlety s ananasovou salsou s limetkou postup přípravy receptu:

1

Z kotlet nejprve odstraníme přebytečný tuk a zbývající tuk pomocí nůžek prostříháme.

2

Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, sušeného oregana, mletého kmínu, mletého koriandru, pepře, skořice, octa, pomerančové šťávy, medu a oleje. Maso v marinádě důkladně obalíme, zakryjeme a necháme 4hodiny v chladu odpočinout.

3

Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s ananasovou salsou s limetkou.

Poznámka

Ananasová salsa viz recept "Ananasová salsa s limetkou" Množství 375 ml.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept