Fazolky s vaječnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s vaječnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7268 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
300 g | Fazolové lusky zelené |
125 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 107,6mg |
Draslík | 196,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s vaječnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Osolíme, opepříme a dodusíme na másle. |
2 | V hrnku ušleháme žloutek se lžičkou mouky a s citronovou šťávou, přilijeme studený vývar bez tuku a dáme na oheň. Stále mícháme, až tekutina zhoustne. Nalijeme na fazolky a necháme chvíli na teple, aby fazolky nasákly omáčkou. |
3 | Podáváme jako přílohu k vařenému masu. |