Jednoduchý recept

Křehké řezy s revení

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 727
Kategorie: Řezy

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr krupice
220 g Máslo čerstvé
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Reveň (Rebarbora)
50 g Strouhanka
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
10% Sacharidy 36 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 39 mg
8% Bílkoviny 4 g

Křehké řezy s revení postup přípravy receptu:

1

Zaděláme si těsto z hladké mouky, másla, žloutků, 5 lžic vody a najemno nastrouhané citronové kůry. Necháme je chvíli odpočinout.

2

Těsto potom rozdělíme na 2 stejné díly. Jeden díl vyválíme a upravíme na suchý plech. Naklademe najemno nakrájenou reveň, kterou jsme nejdříve spařili vařící vodou.

3

Posypeme cukrem a trouchou strouhanky.

4

Vyválíme si druhý díl těsta a položíme na reveň. Kraje k sobě přimáčkneme.

5

Pečeme v předehřáté mírné troubě asi 35-40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept