Zapečený celer - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený celer
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7276 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
60 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 186,8mg |
Draslík | 674,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený celer postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na plátky. |
2 | Do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou vložíme plátky celeru, na ně nasypeme nastrouhaný sýr smíchaný s osmaženou strouhankou, kolečka vařeného vejce, potřeme osolenou kyselou smetanou a nasekanou celerovou natí. |
3 | Dáme zapéci do trouby asi na 30 minut. |