Celer se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7277 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 32,6mg |
Draslík | 297,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě s trochou mléka. Potom jej rozložíme do vymaštěné zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Uchováme v teple. |
2 | Ve vodní lázni rozšleháme 4 lžíce smetany a přilijeme trochu odvaru z celeru s 2 rozkvedlanými žloutky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Omáčku nalijeme na celer a krátce opečeme. Podáváme k bílému masu. |