Polévka z rajčat s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rajčat s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7281 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
5,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 278,3mg |
Draslík | 888,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rajčat s vejci postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omytá rajčata nakrájená na plátky a petrželku. Vše chvíli podusíme. |
2 | Přilijeme osolený vývar a když se rajčata rozvaří, polévku rozmixujeme nebo přecedíme. Znovu prohřejeme a přidáme zbylé máslo. |
3 | Na každý talíř dáme vařené vejce nakrájené na plátky a nalijeme na ně polévku. |