Kuře jako bažant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře jako bažant
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7282 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 341,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kuře, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře jako bažant postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme část slaniny tak, abychom jí mohli prošpikovat prsíčka a stehna kuřete. Dva slabé plátky přichytíme (omotáme) nití na prsíčka. |
2 | Kuře osolíme a dáme opéct na zpěněnou cibuli na másle. Okořeníme, podlijeme vodou a vložíme v pekáči přiklopené do vyhřáté trouby. V průběhu pečení obracíme a dle potřeby lehce podlijeme. Při dopékání pekáč odklopíme. |
3 | Kuře upečeme dozlatova, pak jej vyjmeme, šťávičku necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Rozředíme vývarem nebo vodou, povaříme a přecedíme. |
4 | K příloze podáváme brambory, špekové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí. |