Bavorská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavorská polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7285 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrách loupaný |
150 g | Ječné kroupy |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
10 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřové maso tučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 168,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Ječné kroupy, Petržel - nať, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavorská polévka postup přípravy receptu:
1 | Omytý namočený hrách a kroupy vaříme každé zvlášť téměř doměkka. |
2 | Po 1 1/2 hodině varu oboje smícháme, přidáme na kousky nakrájené maso opečené na zpěněné cibuli, papriku, koření a vše dovaříme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželovou nať. |