Rajčatová polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7287 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 462,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na tuku podusíme jemně nakrájený celer a cibuli. Když cibule zrůžoví, přisypeme mouku a opražíme ji. |
2 | Potom přidáme omytá rajčata nakrájená na kolečka, osolíme, přilijeme vodu a rozvaříme. |
3 | Hotovou polévku protlačíme sítem a při podávání do ní přidáme nastrouhaný sýr. |
Tak ze všech rajčatových polévek u nás zatím vede tato. Jen jsem přidala dost cukru. Vždy jsem dávala přednost těm nezahuštěným moukou. Ale musím říci, že nás mile překvapila.Byla hned pryč. Díky za tip.