Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 729

Ingredience

1 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Med včelí
5 dl Mléko polotučné
150 g Mák mletý
100 g Máslo čerstvé
30 g Perník
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 979 kcal
Kilojoule 4 098kJ
15% Sacharidy 53 g
106% Tuky 79 g
1% Sodík 21 mg
41% Bílkoviny 23 g

Moumelich postup přípravy receptu:

1

Uvaříme mletý mák v mléce. Přidáme špetku mleté skořice, hřebíček, osladíme medem a zahustíme nastrouhaným perníkem.

2

Vzniklou omáčkou přeléváme prázdné kynuté uvařené těsto.

3

Můžeme podávat také k vánočce, ale omáčka by měla být studená.

Poznámka

V dřívější době to býval vánoční pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept