Čočková polévka s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočková polévka s kysaným zelím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7291 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
126 g | Čočka jedlá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 468,5mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočková polévka s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou čočku uvaříme do poloměkka a přidáme zelí a cibuli vcelku. |
2 | Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji okyselenou vodou, povaříme a přidáme k polévce. |
3 | Polévku osolíme, vaříme a do hotové přilijeme smetanu se žloutkem. |