Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7293

Ingredience

3 dl Bujón hovězí
0,4 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Hřebíček
5 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 ks Skořice celá
0,3 kávová lžička Sůl
200 g Šípky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 265kJ
12% Sacharidy 43 g
13% Tuky 10 g
903% Sodík 18 g
26% Bílkoviny 15 g

Šípková omáčka postup přípravy receptu:

1

Vsypeme prosátou mouku do větší části horkého másla a za stálého míchání lehce osmahneme. Zalijeme prochladlým vývarem a rozšleháme.

2

Přidáme rozvařené šípky případně šípkovou zavařeninu, 2 kolečka citronu i s kůrou, 2 hřebíčky, kousek celé skořice a za občasného míchání necháme vařit 30 minut.

3

Pak omáčku přecedíme, dle potřeby dochutíme cukrem a solí, opět krátce povaříme a nakonec přidáme pro zjemnění zbytek čerstvého tuhého másla.

Poznámka

Šípkové zavařeniny použijeme 200 g náhradou za rozvařené šípky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept