Švestková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7294 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Solamyl |
0,5 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 65 kcal
Kilojoule 273kJ
5% Sacharidy 16 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 196,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté švestky rozvaříme ve vodě doměkka, prolisujeme sítem a dolijeme vodou. |
2 | Přidáme škrobovou moučku rozkvedlanou ve studené vodě, skořici, cukr a povaříme. |
3 | Podáváme teplou i studenou se suchary nebo se sušenkami. |