Jednoduchý recept

Zelná polévka se salámem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 73

Ingredience

12 g Brambory
1700 ml Hovězí vývar základní
0,7 g Kmín celý
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
33 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet kvasný lihový
0,7 g Pepř černý mletý
167 g Salám jemný
67 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
333 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 830kJ
3% Sacharidy 13 g
17% Tuky 13 g
72% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Zelná polévka se salámem postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme a opláchneme. Nakrájíme je na delší trojúhelníky a krátce spaříme.

2

Syrové brambory opláchneme a nakrájíme je na větší kostky. Společně se zelím je dáme vařit do vývaru.Během vaření přidáme mletý pepř a kmín.

3

Ve smetaně rozmícháme prosátou mouku a když jsou brambory i zelí téměř měkké, vlijeme ji do polévky.

4

Potom přidáme mletý pepř, sůl, ocet a za občasného promíchání dobře provaříme.

5

Slaninu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a částečně roztavíme. Přidáme k ní na kostičky nakrájený salám, krátce osmažíme a přidáme do polévky.

6

Hotovou polévku zjemníme máslem, dochutíme solí a ještě provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept