Recept

Paštika z vepřového a telecího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 7300
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
200 g Játra husí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 g Mrkev kořen
1 ks Paštikové koření
5 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
200 g Telecí plec
200 g Vepřové maso libové
1 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 120kJ
5% Sacharidy 16 g
31% Tuky 23 g
12% Sodík 247 mg
29% Bílkoviny 16 g

Paštika z vepřového a telecího masa postup přípravy receptu:

1

Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle.

2

Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka. Vychladlé jemně umeleme.

3

Směs našleháme, přidáme rum, sůl a dochutíme paštikovým kořením. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a protáhneme na proužky nakrájeným žampiónem a kouskem slaniny.

4

Formu vyložíme tenkými plátky slaniny a střídavě plníme masovou

5

směsí a plátky jater. Povrch zakončíme masovou směsí a poklademe plátky slaniny. Uzavřeme a v troubě ve vodní lázni vaříme cca 2 hodiny.

6

Necháme vychladnout a krájíme na plátky.

Poznámka

Místo husích jater můžeme použít telecí. Vodní lázeň vytvoříme tak, že formu s paštikou dáme do vetší nádoby s vodou a zapékáme v troubě. Vodu průběžně doléváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept