Paštika z vepřového a telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z vepřového a telecího masa
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 7300 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 g | Játra husí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 g | Mrkev kořen |
1 ks | Paštikové koření |
5 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí plec |
200 g | Vepřové maso libové |
1 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 150,4mg |
Draslík | 495,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 520,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Játra husí, Pepř černý celý, Rum, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Telecí plec, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z vepřového a telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. |
2 | Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka. Vychladlé jemně umeleme. |
3 | Směs našleháme, přidáme rum, sůl a dochutíme paštikovým kořením. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a protáhneme na proužky nakrájeným žampiónem a kouskem slaniny. |
4 | Formu vyložíme tenkými plátky slaniny a střídavě plníme masovou |
5 | směsí a plátky jater. Povrch zakončíme masovou směsí a poklademe plátky slaniny. Uzavřeme a v troubě ve vodní lázni vaříme cca 2 hodiny. |
6 | Necháme vychladnout a krájíme na plátky. |
Poznámka
Místo husích jater můžeme použít telecí. Vodní lázeň vytvoříme tak, že formu s paštikou dáme do vetší nádoby s vodou a zapékáme v troubě. Vodu průběžně doléváme.