Jednoduchý recept

Francouzská cibulová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7302
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

12 krajíc Chléb konzumní
3 ks Cibule
2 l Hovězí vývar základní
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sherry brandy
1 polévková lžíce Sůl
200 g Sýr Čedar
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 529kJ
19% Sacharidy 70 g
29% Tuky 22 g
71% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Francouzská cibulová polévka postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme máslo ve větším hrnci, přidáme olej a dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.

2

Osolíme, zasypeme moukou a 3 minuty za stálého míchání smažíme. Odstavíme a vmícháme horký vývar. Přidáme pepř a víno a vaříme 40 minut.

3

Potřeme máslem z obou stran krajíčky chleba, rozložíme je na plech a pečeme 20 minut v troubě při 160 stupních dokřupava a dozlatova.

4

Ochutíme polévku, přidáme brandy a nalijeme do misek.

5

Do každé misky dáme dva krajíčky chleba a posypeme sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept