Jednoduchý recept

Játrové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7305
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Játra vepřová
1 ks Majoránka
0,5 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
2 ks Vejce slepičí
8 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 263kJ
20% Sacharidy 72 g
19% Tuky 14 g
4850% Sodík 97 g
54% Bílkoviny 30 g

Játrové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky.

2

Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut.

3

Játrové knedlíky podáváme se zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept