Játrové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové knedlíky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Játra vepřová |
1 ks | Majoránka |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
8 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 326,2mg |
Draslík | 346,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Den staré žemle rozkrájíme na plátky, zalijeme je vařícím mlékem, zatížíme pokličkou a necháme hodinu odstát. Následně k žemlím přidáme drobně nasekanou petrželovou nať osmahnutou na sádle. Přimícháme namletá játra, lžíci mouky, koření, sůl a vejce ušlehaná do pěny. Směs řádně rozmícháme a vytvoříme kulaté knedlíky. |
2 | Vaříme je ve vroucí vodě cca 15 minut. |
3 | Játrové knedlíky podáváme se zelím. |