Špecle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špecle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 731 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 247,8mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špecle postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s vodou nebo mlékem, přidáme sůl, přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Z mísy vykrajujeme lžičkou kousky těsta a dáváme do vařící vody. Vaříme asi 12-15 minut. Jakmile vyplavou na povrch, tak jsou hotové. Scedíme je, přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme. |
3 | Jsou chutné s vepřovým masem a kyselým zelím. |