Recept

Paštika z vepřového masa a husích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7312
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 dkg Anglická slanina
250 g Játra husí
1 špetka Paštikové koření
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
250 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 784kJ
1% Sacharidy 2 g
19% Tuky 15 g
11% Sodík 225 mg
19% Bílkoviny 11 g

Paštika z vepřového masa a husích jater postup přípravy receptu:

1

Játra a maso umeleme na velmi jemno.

2

Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme do tří čtvrtin masovou směsí a zakryjeme plátky slaniny.

3

Zakryjeme a ve vodní lázni vaříme asi 90 minut. Necháme dobře ztuhnout.

4

Vychladlou paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Poznámka

Vodní lázeň: formu s paštikou dáme do větší nádoby s vodou a zvolna vaříme.Průběžně vodu dolíváme aby se nevyvařila.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept