Paštika z vepřového masa a husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z vepřového masa a husích jater
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7312 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 dkg | Anglická slanina |
250 g | Játra husí |
1 špetka | Paštikové koření |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 160,1mg |
Draslík | 99,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 640,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra husí, Rum, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z vepřového masa a husích jater postup přípravy receptu:
1 | Játra a maso umeleme na velmi jemno. |
2 | Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme do tří čtvrtin masovou směsí a zakryjeme plátky slaniny. |
3 | Zakryjeme a ve vodní lázni vaříme asi 90 minut. Necháme dobře ztuhnout. |
4 | Vychladlou paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Vodní lázeň: formu s paštikou dáme do větší nádoby s vodou a zvolna vaříme.Průběžně vodu dolíváme aby se nevyvařila.