Drůbeží paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží paštika
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7315 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Drůbeží maso |
100 g | Játra drůbeží |
50 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Paštikové koření |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 50,6mg |
Vláknina | 394,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží paštika postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme pokrájená játra a osmahneme. |
2 | Necháme vychladnout a spolu s vařeným masem, houskou namočenou v mléce a vymačkanou, umeleme. |
3 | Přimícháme vejce, můžeme dle potřeby zředit vývarem, osolíme a dochutíme kořením. |
4 | Na závěr přidáme jemně pokrájenou petrželku. Formu vymažeme |
5 | máslem a naplníme směsí, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 3/4 hodiny. |
6 | Necháme vychladnout a nakrájíme. |
Poznámka
Vodní lázeň: formu s paštikou dáme do větší nádoby s vodou a zvolna zahříváme.