Polévka se smaženým lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se smaženým lilkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7319 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Lilek |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 832,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 522,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se smaženým lilkem postup přípravy receptu:
1 | Na předehřátý gril položíme rozpůlený lilek a kapie rozkrojenou stranou dolů a grilujeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. |
2 | Oloupeme slupku a dužinu nakrájíme nahrubo. |
3 | Rozehřejeme olej, přidáme česnek a rajčata a za stálého míchání 2 minuty smažíme. Přidáme lilek, kapie, přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Přivedeme k varu zeleninovou směs a 4 minuty vaříme. |
5 | Odstavíme a necháme vychladnout. |
6 | Zeleninu s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme. |
7 | Poté přelijeme do čistého hrnce, přivedeme k varu a 5 minut prohřejeme. |