Bylinková roláda s restovanými čili papričkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková roláda s restovanými čili papričkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7324 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička |
55 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka polohrubá |
40 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Ricotta |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 279,0mg |
Draslík | 87,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 564,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Pažitka, Sůl, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková roláda s restovanými čili papričkami postup přípravy receptu:
1 | Potřený papír na pečení dáme do chlebíčkové formy. |
2 | Rozpustíme v hrnci máslo, vmícháme mouku a přidáme mléko. Přivedeme k varu za stálého míchání a když směs zhoustne, tak minutu povaříme. |
3 | Odstavíme hrnec a do směsi přidáme žloutky, koření, pepř a sůl. Rozšleháme a nalijeme hmotu do formy. |
4 | Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů, dokud nezezlátne a nevyskočí.Poté roládu vyklopíme, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout. |
5 | Sýr ricotta rozšleháme a rozdělíme na roládu, posypeme nasucho restovanými čili papričkami, bazalkou a olivami. |
6 | Roládu svineme a podáváme. |
Poznámka
čili papričky musí být nakrájené a osmažené