Guláš ze tří druhů masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš ze tří druhů masa
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7325 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
300 g | Hovězí maso zadní |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín celý |
300 g | Krůtí maso |
2 kávová lžička | Majoránka |
500 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
6 ks | Nové koření celé |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
6 ks | Pepř černý celý |
200 g | Slanina vepřová |
300 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 193,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kari koření, Kmín celý, Majoránka, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hovězí maso zadní, Krůtí maso, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš ze tří druhů masa postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky a necháme asi hodinu stát v mléce. Poté mléko slijeme, maso přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu a zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli zesklovatíme na oleji a přidáme k ní slaninu se zeleninou, posypeme majoránkou, kari kořením, muškátovým oříškem, pepřem, novým kořením, mletou paprikou a vše podusíme. Na závěr přidáme 2 lžíce hořčice. |
3 | Necháme vychladnout, zalijeme vývarem a dobře rozmixujeme, až nám vznikne řídká omačka, do které vložíme maso a necháme je v ní stát přes noc. |
4 | Druhý den vaříme do změknutí a podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem. |