Recept

Guláš ze tří druhů masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 7325
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 kg Cibule
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
300 g Hovězí maso zadní
1 l Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín celý
300 g Krůtí maso
2 kávová lžička Majoránka
500 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Muškátový oříšek
6 ks Nové koření celé
6 polévková lžíce Olej stolní
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
6 ks Pepř černý celý
200 g Slanina vepřová
300 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,074 kcal
Kilojoule 4 492kJ
21% Sacharidy 75 g
79% Tuky 59 g
63% Sodík 1 g
127% Bílkoviny 71 g

Guláš ze tří druhů masa postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kousky a necháme asi hodinu stát v mléce. Poté mléko slijeme, maso přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat.

2

Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu a zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli zesklovatíme na oleji a přidáme k ní slaninu se zeleninou, posypeme majoránkou, kari kořením, muškátovým oříškem, pepřem, novým kořením, mletou paprikou a vše podusíme. Na závěr přidáme 2 lžíce hořčice.

3

Necháme vychladnout, zalijeme vývarem a dobře rozmixujeme, až nám vznikne řídká omačka, do které vložíme maso a necháme je v ní stát přes noc.

4

Druhý den vaříme do změknutí a podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept