Krupicové provázky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové provázky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7330 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
3 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
80 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 659,1mg |
Draslík | 166,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové provázky postup přípravy receptu:
1 | Osolené mléko povaříme, přisypeme krupici a uvaříme hustou kaši. |
2 | Do vychladlé kaše vmícháme vejce a ostatní přísady. Směs vstřikujeme cukrářským sáčkem s úzkým otvorem do vařící polévky. Povaříme, až provázky ztuhnou. |