Krupicová zavářka bez mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicová zavářka bez mléka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7331 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
60 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 565,9mg |
Draslík | 193,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicová zavářka bez mléka postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozpustíme máslo, odstavíme z ohně a přisypeme krupici a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a přidáme vejce. |
2 | Vše přelijeme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto necháme ztuhnout v mírně vyhřáté troubě - nesmí zčervenat. |
3 | Po vyklopení a vychladnutí nakrájíme upečené těsto na kostičky a 10 minut je povaříme v hovězí polévce. |