Zavářka z mletého telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavářka z mletého telecího masa
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7333 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Sůl |
30 g | Šunka s vyšším obsahem tuku |
20 g | Sýr Parmezán |
150 g | Telecí maso přední |
1 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 513,9mg |
Draslík | 554,7mg |
Vláknina | 124,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka s vyšším obsahem tuku, Telecí maso přední, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavářka z mletého telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso spolu se šunkou umeleme na strojku. |
2 | Přidáme vejce a ostatní přísady a vypracujeme těsto. |
3 | Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a vkládáme je do vařící polévky. Vaříme asi 6-8 minut. |
Poznámka
Použijeme nastrouhaný sýr a namočenou a vymačkanou žemli.