Tvarohové kostičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové kostičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7334 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 127,8mg |
Draslík | 55,1mg |
Vláknina | 618,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové kostičky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh prolisujeme, vmícháme do něj ostatní přísady a nakonec přidáme postupně vejce. Dobře vymícháme. |
2 | Směs vložíme do formy vyložené pečícím papírem a uvaříme ve vodní lázni. |
3 | Po vychladnutí vyjmeme nadzvednutím papíru a nakrájíme na 1cm velké kostičky. Vložíme je do polévkové mísy, nalijeme na ně vřelou polévku a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme pouze citronovou kůru.