Křen s vejci a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen s vejci a smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7337 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Křen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 154,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křen s vejci a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Křen omyjeme, očistíme, jemně nastrouháme a polijeme smetanou. |
2 | Uvařená vejce rozsekáme, spojíme s křenem a přidáme sůl, cukr a ocet. |
3 | Podáváme na opečených topinkách nebo jako přílohu k uzenému masu. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.