Rajčata s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s vejci
Rajčata s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7338 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 254,3mg |
Draslík | 313,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s vejci postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, osušíme a zkrojíme vršek. Vnitřek vyjmeme lžičkou a osolíme. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme vnitřky rajčat a česnek vcelku. Dusíme na mírném ohni. |
3 | Do každého vydlabaného rajčete rozklepneme 1 vejce a pečeme na ohnivzdorné pánvi s rozpuštěným máslem ve vyhřáté troubě. |
4 | Po 7 minutách rajčata vyjmeme a polijeme je procezenou rajčatovou omáčkou. Podáváme s topinkami. |