Plněné hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hřiby
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7339 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Houby čerstvé |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 147,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné hřiby postup přípravy receptu:
1 | Hlavičky hřibů oddělíme od nožek a vydlabeme je. |
2 | Na 2 lžících másla podusíme jemně nakrájenou cibuli, nasekané nožky hub s vydlabanou částí hlaviček a přidáme petrželku. Spojíme strouhankou. |
3 | Připravenou hmotou naplníme hlavičky hřibů, vyrovnáme je na zapékací mísu, pokropíme máslem a v horké troubě pečeme 30-45 minut. |
Poznámka
Použijeme velké hřiby.