Selská zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská zeleninová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 734 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
110 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 ks | Potočnice |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Tuřín |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 697,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Fazolové lusky zelené, Potočnice, Rajčata, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci na rozehřátém másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a pórek doměkka - nesmí zhnědnout. Přidáme na kolečka nakrájené řapíky celeru a mrkev, vodnici nakrájenou na kostičky. Za občasného míchání opékáme asi 4 minuty. |
2 | Přilijeme kuřecí vývar, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a svazek bylinek. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Jako poslední přidáme nakrájené fazolové lusky a s nimi polévku dovaříme, aby byla zelenina měkká.Podle chuti osolíme a okořeníme. |
3 | Na talíři ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka,tymián,pažitka. |