Recept

Selská zeleninová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 734
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
110 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Pórek
1 ks Potočnice
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 ks Tuřín
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 192kJ
12% Sacharidy 44 g
244% Tuky 183 g
47% Sodík 933 mg
16% Bílkoviny 9 g

Selská zeleninová polévka postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci na rozehřátém másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a pórek doměkka - nesmí zhnědnout. Přidáme na kolečka nakrájené řapíky celeru a mrkev, vodnici nakrájenou na kostičky. Za občasného míchání opékáme asi 4 minuty.

2

Přilijeme kuřecí vývar, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a svazek bylinek. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Jako poslední přidáme nakrájené fazolové lusky a s nimi polévku dovaříme, aby byla zelenina měkká.Podle chuti osolíme a okořeníme.

3

Na talíři ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka,tymián,pažitka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept