Jednoduchý recept

Vepřová huspenina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7343
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1000 ml Ocet vinný
8 ks Pepř černý celý
1 ks Sůl
0,5 ks Vepřová hlava
300 g Vepřová plec
4 ks Vepřové nožičky
75 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

93% Kalorie 1,839 kcal
Kilojoule 7 692kJ
10% Sacharidy 37 g
141% Tuky 106 g
3279% Sodík 66 g
314% Bílkoviny 177 g

Vepřová huspenina postup přípravy receptu:

1

Nožičky s hlavou velmi dobře očistíme (odrhneme nebo opálíme), řádně omyjeme a dáme vařit spolu se nakrájenou zeleninou a cibulí do osolené vody. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je. Maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostičky. Nožičky ve vývaru ponecháme, přidáme koření s octem a necháme ještě vařit, dokud nejsou zcela měkké. Následně je vyjmeme, vykostíme a nakrájené maso z nich přidáme k ostatnímu.

2

Maso dáme do hlubší mísy, zalijeme procezeným vývarem, dle libosti dochutíme a dáme ztuhnout.

3

Před zalitím vývarem můžeme k masu přidat sladkokyselé okurky nakrájené na plátky.

4

Jako přílohu podáváme drobně rozkrájenou cibuli, ocet, saláty, strouhaný marinovaný křen a chléb.

Poznámka

Namísto ramínka můžeme použít vepřové plecko nebo koleno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept