Šunkové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové smaženky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7347 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 krajíc | Chléb konzumní |
80 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Sherry brandy |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 221,6mg |
Draslík | 16,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Sherry brandy, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na 4 silnější plátky. |
2 | Vždy jeden plátek vložíme mezi dva tenké krajíčky bílého chleba, stiskneme, po obou stranách pokropíme sherry (nebo jiným vínem) a ponoříme do rozšlehaných žloutků. |
3 | Na másle opečeme dozlatova. |
Poznámka
Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku.