Zajíc na slanině a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na slanině a česneku
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
4 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zaječí maso |
4 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 138,9mg |
Draslík | 581,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na slanině a česneku postup přípravy receptu:
1 | Odleželého zajíce odblaníme, omyjeme a protkneme slaninou. |
2 | Utřeme si česnek se solí, zajíce tím potřeme a lehce posypeme asi 4 špetkami zázvoru nebo pepřem. |
3 | Opečeme jej po všech stranách na másle. |
4 | Nakrájíme na plátky cibuli a lehce ji osmahneme vedle masa, pak podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby. |
5 | Pečeme pozvolna a během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby dolijeme horkou vodou. |
6 | Zajíce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo dušenou rýží a s ovocným kompotem z jablek a brusinek. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na odležení zajíce.