Recept

Divoký králík po slezsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7351

Ingredience

5 ks Brambory
2 ks Cibule
1 ks Králičí maso
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
200 g Slanina vepřová
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 925kJ
5% Sacharidy 19 g
55% Tuky 41 g
36% Sodík 725 mg
107% Bílkoviny 60 g

Divoký králík po slezsku postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, odblaníme a naporcujeme.

2

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stejným způsobem nakrájíme cibuli a slaninu.

3

Do kastrolu položíme na dno střídavě vrstvu slaniny, syrových brambor a cibule. Pak na to položíme králíka, osolíme a lehce poprášíme paprikou.

4

Postup opakujeme dokud vše nespotřebujeme.

5

Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. V průběhu dušení přiléváme lehce smetanu nebo vývar, aby se nám to nepřipálilo.

6

K příloze podáváme kompot nebo okurku.

Poznámka

Pokud nemáme smetanu použijeme hovězí vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept