Sele s houskovou nádivkou na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sele s houskovou nádivkou na rožni
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7352 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Sele |
100 g | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 120,7mg |
Draslík | 37,3mg |
Vláknina | 927,1mg |
Vitamín A | 139,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sele mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sele s houskovou nádivkou na rožni postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na másle do sklovita. |
2 | Utřeme do pěny máslo a přimícháme žloutky. |
3 | Umeleme vnitřnosti, z bílků ušleháme sníh a vše dobře promícháme. Přidáme strouhanku, sůl, pepř a majoránku. |
4 | Sele naplníme nádivkou, protáhneme jím rožeň a zašijeme. |
5 | Při rožnění potíráme sele často sádlem a pivem, pozvolna opékáme. |